Wat is affiliate marketing?

Als jij op dit artikel bent gekomen, ben je nieuwsgierig over wat affilaite marketing nou eigenlijk is. Je bent aan het goeie adres.

In dit artikel leg ik de basis van affiliate marketing uit. Dit ga ik doen aan de hand van 3 vragen. Wat is affiliate marketing? Wie spelen een rol bij affilaite marketing? Waar moet ik aan voldoen om met affiliate marketing te beginnen?

Wat is affiliate marketing?

op deze afbelding is iemand die onlie geld verdient, waarschijnlijk met affiliate marketing. Het doel os om mensen te intereseren in wat affiliate marketing is.

Affiliate marketing is een vorm van online marketing. Waarbij iemand een product of dienst promoot in ruil voor een commissie. De affiliate kiest een nich(product of dienst) en promoten deze via een website.

De affiliate geeft de website steeds meer content en maakt gebruik van SEO(search engine optimisation). Hierdoor wordt de website steeds groter en vormt het een betrouwbare bron.

Dit wordt door google gezien, als beloning komt de site steeds hoger in de google zoekresultaten te staan.

Doordat de site steeds hoger en hoger komt te staan, zullen er meer gratis bezoekers op de pagina komen.

Een deel van deze bezoekers zal op de affiliate link klikken, hierdoor komen ze op de website van de nich die jij wil verkopen. Een deel van deze mensen zal vervolgens het product ook daadwerkelijk kopen.

Op het moment dat iemand bij de verkooppagina is gekomen, via de affiliate site, en het product koopt. Ontvangt de affiliate een commissie.

De commissie die de affiliates ontvangen hangen af van verschillende factoren. Voornamelijk bepalen de adverteerders wat de commissie is en wanneer je deze krijgt. Er zijn veel soorten commissies.

Wil je hier meer over weten en leren welke winstgevend zijn om te kiezen. Lees dan ook dit artikel. Welke commissie past bij mij?

Wie spelen een rol bij affiliate marketing?

Bij affiliate marketing heb je in totaal 5 belangrijke partijen. Daarvan zijn er 3 waarmee iedereen die aan affiliate marketing doet, direct te maken heeft. De overige 2 zijn ook van belang als je zelf een affilaite bent.

Eerst zal ik beginnen met het vertellen over de partijen waar iedereen mee te maken heeft.

 1. Adverteerders
 2. Affiliates
 3. Affiliate-netwerken

De adverteerders zijn bedrijven die de sales van hun product of dienst via affiliate marketing willen verhogen. De bedrijven melden zich aan bij een affiliate-netwerk en zetten daar hun nich op.

Doormiddel van een commissie maken zei het interessant voor affiliates om hun product te gaan promoten.

Mensen die doormiddel van affiliate marketing geld verdienen worden affiliates genoemd. Dit zijn dus de mensen die de website maken en de blogberichten schrijven.

De affiliate-netwerken werken als tussenpersoon, ze verbinden de adverteerder en de affiliates met elkaar. Ze vormen een online platform waar adverteerders producten kunnen aanbieden. De affitiates kunnen hier kiezen uit de aangeboden producten.

De bekendste en meest gebruikte affitiate-netwerken zijn Paypro en Daisycon.

De meeste affiliate-netwerken zorgen ook voor de betaling. Met cookies kunnen zei achterhalen via welke weg iemand op de site is gekomen. Hiermee kunnen ze achterhalen of er op een affiliatelink is geklikt.

Is dat het geval krijgt het affiliate-netwerk het geld en verdeelt het bedrag. De affiliate verdient zijn commissie en de rest gaat naar de adverteerder.

Er zijn ook nog twee andere partijen die vaak worden vergeten, maar voor affiliates wel van groot belang zijn.

 1. Google
 2. Bezoekers

Zonder Google zou affiliate marketing niet kunnen werken. De zoekmachine, die wereld wijd gebruikt wordt, zorgt er voor dat mensen op jou site komen.

Doormiddel van hun bots, index en algoritme wordt er bepaald hoe hoog de affiliate site in de ranking komt. Je zou dus kunnen zeggen dat Google de regels van het spel bepalen. Het is daarom belangrijk dat je weet wat die regels zijn en hoe je er op in kan spelen.

Bij affilaite marketing draait het uiteindelijk om relevante bezoekers. Dit zijn de bezoekers die op de affiliate side komen op de affilaite link klikken en vervolgens het product of dienst kopen.

Hoe meer bezoekers je trekt hoe groter de kans is dat je wat gaat verkopen. Dit is geen hogere wiskunde. Maar uiteindelijk gaat het dus om de bezoekers die het product kopen.

Het is daarom belangrijk om te weten wie jou bezoekers zijn. En hoe zei zich gedragen op je website. Bedenk daarom goed voor wie jij ontwerpt.

Waar moet ik aan voldoen om met affiliate marketing te beginnen?

Dit is het mooie aan het businessmodel van affiliate marketing, het maakt niet uit waar je vandaan komt, hoe je er uit ziet of hoe slim je bent.

Iedereen met doorzettingsvermogen, creativiteit en boeren verstand kan beginnen!

Het belangrijkste is dat je blijft doorzetten. Je kan niet verwachten dat je binnen twee weken de eerste commissie ontvangt. De site heeft tijd nodig. Het kost maanden voordat je met 2 uur werk per week duizenden euro’s gaat verdien. Simpelweg het kost gewoon tijd om meer bezoekers op je website te krijgen die wat gaan kopen.

Creativiteit is ook van belang. Nadat je weet wat je product is en aan welke doelgroep je het wilt gaan verkopen, moet je goed gaan nadenken over hoe jij met de website hier op inspeelt. Met jou creativiteit moet je het zo maken dat mensen op de affiliate-link willen klikken.

Er zijn al vele mensen voor jou begonnen aan affilaite marketing. Veel van deze mensen delen hun kennis op het internet. Gebruik je boeren verstand en gebruik deze informatie.

Goed gejad is beter dan slecht bedacht. Als je goed onderzoekt hoe affilaite marketing werkt, dan is het goed mogelijk om vanuit niks een winstgevende site op te bouwen.

Als je vanuit niks begint kost dit wel extra tijd. Het zorgt ervoor dat je veel dingen moet gaan uitzoeken en de kans op het maken van beginners fouten is groot. Het kost meer doorzettingsvermogen, voordat de site voor jou gaat werken.

Door het aanschaffen van een cursus kan je tijd en energie besparen. Hierdoor kan je met een kleine investering een grote voorsprong krijgen. Het mooie is dat deze kleine investering loont op lange termijn.

Zelf ben ik ook begonnen met een cursus. Gegeven door Jacko Meijaard. Hij is zelf erg succesvol geworden met dit business model, dat is waarom ik iedereen die met affiliate marketing begint aanraad om een kijkje te nemen op zijn site.

Kortom het is voor iedereen met doorzettingsvermogen, creativiteit en boeren verstand mogelijk om te beginnen met affilaite marketing.

Om met een vliegende start te beginnen, is het handig om een cursus te volgen.

De online markt is nu groter dan ooit, er word extreem veel online gekocht en verkocht. Ook jij kan hier een graantje van mee pikken!

1 thought on “Wat is affiliate marketing?

 1. Beantwoorden
  CBD for sale - februari 16, 2021

  I am actually delighted to glance at this weblog posts which includes
  tons of helpful data, thanks for providing these information.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top