Affiliate Marketing hoe werkt dat?

Affiliate marketing hoe werkt dat? Dit is waar je in dit artikel achter gaat komen.

Ik begin met een korte uitleg van wat affiliate marketing is. Vervolgens ga ik aan de hand van de 3 categorieën: strategie, ontwerp en kosten dieper op affiliate marketing in.

Affiliate marketing is een manier van online geld verdienen. Een affiliate (iemand die aan affiliate marketing doet) promoot een product of dienst in ruil voor een commissie.

Dit werkt vaak via het fenomeen no cure no pay. Dat houd in dat als de affiliate niks verkoopt de adverteerder geen commissie hoeft te betalen.

De affiliate promoot zijn nich doormiddel van het maken van een site. Deze site geeft allemaal informatie over en rondom het product en stumileerd daarbij mensen het product te kopen.

Als mensen via jou site doorverwezen worden naar het product en het vervolgens kopen dan ontvangt de affiliate zijn commissie.

Dat is hoe affiliate marketing werkt. Nu je de basis begrijpt gaan we er dieper op in.

Strategie

Bij affiliate marketing is er een groot aanbod aan producten en diensten die je kan gaan promoten. Voordat je een keuze gaat maken moet je goed gaan na denken wat bij je past en wat potentie heeft om te verkopen.

Ook moet je gaan nadenken over de doelgroep aan wie jij het product wil gaan verkopen. Verder is het belangrijk dat je er voor zorgt dat je site bekent gaat worden. Want je wil uiteindelijk er wat mee verdienen. Maar hoe doe je dat?

Oftewel wat is een goeie strategie om mee te beginnen?

In deze afbeelding zie je hoe iemand de roos raakt omdat hij weet hoe affiliate marketing te werk gaat.
Hoe raak je de roos bij affiliate marketing?

Past mijn nich bij mij?

Het belangrijkste bij affiliate marketing is dat je een nich kiest waar je daadwerkelijk intresten in hebt. Om je site bekender te maken moet je veel content over dit onderwerp gaan schrijven.

Als het onderwerp van je affiliate site je niet ligt, dan ga je er niet met passie over kunnen schrijven.

Ten eerste betekent dit, dat je op de lange termijn er waarschijnlijk tegen op gaat zien. Het zou zonden zijn als je al een paar maanden tijd en moeite in je affiliate site hebt zitten en dan plotseling bedenkt dat je toch beter over een ander onderwerp kan gaan schrijven.

Daarnaast merken lezers van de site bewust/onbewust of jij met passie over een product schrijft. Als jij over iets schrijft waar je echt in gelooft, dan is de kans dat jij dit product gaat verkopen groter.

Ook maak je het jezelf een stuk makkelijker als de nich je ligt. Je zult zien dat je makkelijker over je onderwerp kunt schrijven. Daarnaast is de kans groot dat je al kennis over deze nich hebt. Hierdoor hoef je ook minder onderzoek te gaan doen voordat je een artikel gaat schrijven.

Het is dus belangrijk dat je een product of dienst past die bij jou past.

Concurentie

Als je een nich hebt gevonden die bij jou past, dan moet je gaan kijken of er niet te veel concurrentie is. Dit kan je doen door te gaan kijken naar andere websites. Zie je je eigen website tussen die van de andere?

Als de top 3 pagina’s worden gedomineerd door grote bedrijven is de kans klein dat jij hier tussen komt te staan.

Ook moet je opletten of er niet te weinig sites zijn want dit zou ook een indicatie kunnen geven dat er niet zo veel animo is voor dat product.

Doelgroep

Dit is een plaatje van verschillede mensen. Het roept de vraag op wie is mijn doelgroep?
Aan wie vertel ik mijn verhaal?

Als je eenmaal een product hebt gekozen dan moet je gaan nadenken over wie jou publiek is. Wie gaan jou artikelen lezen?

Het is belangrijk dat je dit weet omdat je daar goed op in kan spelen. Als je een jong publiek hebt dan kan je makkelijkere woorden gebruiken tot misschien wel straattaal.

Maar als jou doelgroep hoogopgeleiden mensen is dan gaat die straattaal er niet voor zorgen dat mensen jou product willen.

Het is daarom verstandig om eerst in de schoenen te gaan staan van de mensen aan wie jij je product wil gaan verkopen. Oftewel doe een vooronderzoek!

Bezoek andere websites, werken deze prettig? Voelen ze veilig aan? Waar zou je op klikken als bezoeker?

Om dit te testen zou je iemand uit je omgeving die in je doelgroep valt een aantal websites laten beoordelen. Vraag wat de tips en tops zijn. Ook als je een eigen site hebt is dit goed om te doen voor feedback.

Geloof mij als ik zeg dat een goed vooronderzoek op de lange termijn ongelofelijk veel tijd bespaard.

Hoe werkt SEO?(Search engine optimization)

Om een succesvolle affiliate te worden moet je veel bezoekers naar je website trekken. Bijna al deze bezoekers zullen komen vanuit een zoekmachine zoals google. In Nederland is google de meest gebruikte zoekmachine. Vandaar dat ik hier dieper op in ga.

Als je meer gratis bezoekers van google wil, dan moet je hoog komen te staan in de zoekresultaten. Meer dan 1 derde klikt op het eerste resultaat dat google laat zien. En 60% van alle bezoekers klikt ook niet verder dan de top 3 resultaten.

Daarom is het enorm belangrijk dat je je site afstemt op wat google wil en dat je daarmee zo hoog mogelijk in de zoekresultaten komt te staan.

Om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te komen wordt er gebruik gemaakt van SEO. Hierbij speel je in op wat google van je wilt. Dit doe je door de best mogelijke informatie te geven op een vraag die vaak in google wordt gesteld.

Als google doorheeft dat jij een betrouwbare bron bent en dat mensen daadwerkelijk wat leren op jou site dan zal google je hiervoor belonen.

Als je meer over SEO wilt leren en wilt weten hoe jij jou website naar de top helpt lees hier dan meer over in dit artikel………………

Hoe werkt het ontwerpen van een Affiliate site?

Bij het ontwerpen van een affiliate site of uberhoud een goeie site zijn er een aantal elementen waar je op moet letten. Hierbij moet je denken aan gebruikersvriendelijkheid, kwaliteit content en een goeie eerste indruk.

Als je deze elementen goed integreert in je site zullen mensen je site bezoeken vervolgens er een tijd op blijven en wellicht iets kopen.

Hier ontwerp iemand een site. Dit is ook waar mensen mee aan de slag moeten gaan als ze deze afbeelding zien.

Gebruikersvriendelijkheid

Mensen moeten de controle in handen hebben. Als iemand niet weet hoe hij zich door een site moet navigeren zal hij weg gaan. Daarom is gebruikersvriendelijkheid zo belangrijk.

Door het gebruiken van een aantal makkelijke trucs kan je de gebruikersvriendelijkheid aanzienlijk verbeteren.

Maak een menu! Elke site heeft tegenwoordig een menu, en dat is niet voor niets. Het zorgt er namelijk voor dat je makkelijk door een site kan navigeren.

Als je niet meer weet waar je bent klik je op het menu en ga je een stapje terug.

Maak er geen kermes van! Dit houd in dat er rust moet zijn. Gebruik kleuren die bij elkaar passen. Zorg er ook voor dat er niet 20 verschillende plekken zijn waar iemand op kan klikken. Want dan raakt de bezoeker in de war.

Zorg dat je max 3 kleuren als thema gebruikt. Daarnaast plaats niet overal call to action buttons. Zorg ervoor dat je er een hebt die er uitspringt. Hierdoor worden mensen aangetrokken om daar op te gaan klikken.

Gebruik breadcrums! Als je boven op deze pagina kijkt zie je een aantal stappen staan die je hebt doorlopen. Hierdoor kan je makkelijk navigeren hoe je bent gekomen op deze pagina. Ook kan je makkelijk terug naar een van de vorige pagina’s.

Kwaliteit content

Content is king, dit is in 90% van de gevallen waar. Zorg ervoor dat mensen iets aan de informatie hebben. Als jij met goeie informatie komt dan is de kans groot dat mensen terug gaan komen naar jou site.

Zorg ook dat je eerlijk bent. Als je het vertrouwen van mensen wint dan is de kans groter dat mensen ook gaan geloven in het product dat jij promoot.

First impression

Wij mensen beoordelen iets op hoe het eruit ziet. Dit houd in dat als de eerste indruk van je website niet goed is, dat de kans groot is dat bezoekers gelijk vertrekken.

Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat mensen zich thuis voelen op jou site. Dit behaal je door er voor te zorgen dat je gebruikersvriendelijkheid hoog is. ook moet je er voor zorgen dat je home pagina triggert om door te lezen.

Motiverende zinnen of afbeeldingen kan je goed gebruiken om de aandacht van mensen te trekken.

Als je al deze emelten beheerst dan zal je zien dat je meer bezoekers trekt en dat de bezoekers ook langer op je website zullen blijven.

Affiliate marketing hoe werkt dat met de kosten?

Nu je wat heb geleerd over hoe affiliate marketing werkt is het intersant om te weten hoe veel het gaat kosten. Is het de investering wel waard?

Mijn antwoord daarop is ja het is het zeker waard!

De kosten die komen kijken bij het opstarten van een affiliate site zijn erg klein. Als je grof kijkt denk ik dat je zonder hulp met 60 euro prima een affiliate site kan beginnen.

Je betaald jaarlijks een bedrag van +/- 2 euro om je site online te hebben staan. Daarnaast betaal je eenmalige contributie aan een affiliate netwerk. Daarmee krijg je een persoonlijke link die verwijst naar een product of dienst die jij wil gaan promoten. Deze contributie varieert per affiliate netwerk.

Zelf gebruik ik pay pro waar je eenmalig 50 euro voor moet betalen.

Hierboven had ik het over zonder hulp. Als je met begeleiding wil beginnen zou ik aanraden om eerst een cursus te gaan doen.

Mijn ervaring hiermee is dat je veel gerichter van start kan gaan. Je leert in een kleine tijd enorm veel. Deze kennis kan je gelijk toepassen op je site.

Hierdoor behaal je sneller de resultaten die je voor ogen hebt. Een cursus die ik zelf heb gedaan is AMR(affiliate marketing revolutie) van Jacko Meijaard.

Hierin leer je de basis van affiliate marketing. Ook verteld hij exact wat je moet doen om je eigen website te maken. Ik raad het aan om er in ieder geval even naar te kijken. Het heeft mij namelijk enorm geholpen.

3 thoughts on “Affiliate Marketing hoe werkt dat?

 1. Beantwoorden
  erotik izle - november 12, 2020

  If you want to use the photo it would also be good to check with the artist beforehand in case it is subject to copyright. Best wishes. Aaren Reggis Sela

  1. Beantwoorden
   LucF - maart 4, 2021

   Thanks for letting me know. A question did you notice a picture that is from an other owner?

 2. Beantwoorden
  erotik - maart 2, 2021

  Incredible quest there. What occurred after? Take care!| Ivy Frans Haymo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top